De laatste donderdag van januari is traditioneel Gedichtendag en sinds vorig jaar de start van de Poëzieweek. Voor de Gedichtendag van 2014 vroeg Thomas More aan dichter Geert De Kockere uit Gierle om voor elke campus van de hogeschool een liefdesgedicht te schrijven, geïnspireerd op en met een knipoog naar de opleidingen, die op de campus georganiseerd worden. Dertien kleine pareltjes sieren vanaf donderdag 30 januari de deuren van de campussen en heten je liefdevol welkom.
Van Gedichtendag naar Poëzieweek
Sinds 2000 organiseren poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen op de laatste donderdag van januari een grote diversiteit aan poëzieactiviteiten. Ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. De Gedichtendag werd een jaarlijks feest van de poëzie. Dat feest kreeg zoveel bijval dat één dag te kort werd voor de grote hoeveelheid aan optredens, publicaties, poëzieprijzen, programma's en activiteiten. Sinds vorig jaar is de Gedichtendag dan ook de start van de Poëzieweek.
Liefde op de deur
Voor de Gedichtendag van 2014 vroeg Thomas More aan Geert De Kockere om voor elke campus een liefdesgedicht te schrijven, geïnspireerd op en met een knipoog naar de opleidingen, die op de campus georganiseerd worden. Dertien kleine pareltjes sieren vanaf donderdag 30 januari de deuren van de campussen en heten je liefdevol welkom.
De gedichten worden ook op kaartjes gedrukt en in de loop van de week van de Poëzie op de campussen verspreid onder de studenten. Met Valentijn voor de deur weten ze ongetwijfeld wat ermee te doen.
Geert De Kockere
Geert De Kockere (°Tielt, 1962) is een (jeugd)auteur en dichter, die graag uitdagende vernieuwingen opzoekt. Hij maakt daarbij gretig gebruik van de nieuwe media. Bijna dagelijks communiceert hij met duizenden volgers via Facebook. Zij vinden tal van gedichten en lessuggesties op zijn fanpagina.
Geert De Kockere woont met vrouw en kinderen in Gierle. In 1989 verscheen zijn eerste bundel kindergedichten: Vingers in de jam, uitgegeven bij Lannoo. In 1990 richtte hij de vzw Pigmalion op: een productiehuis dat kunstzinnige projecten realiseert. In 1991 maakte hij voor uitgeverij De Eenhoorn het kinderboek Puntje puntje puntje, zijn eerste verhaal. Sindsdien schreef hij meer dan 75 boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bij Manteau verscheen zijn eerste roman: Lotte.
Geert De Kockere maakte ook twee interactieve animatiefilms en werkte mee aan Man bijt hond, waarvoor hij de natuur van bij ons in beeld bracht: Allemaal beestjes. Verder amuseert hij zich met zijn litenatuurtjes, korte poëtische teksten over de natuur, die hij als kunstwerken uit staal laat snijden tot “Staaltjes natuur”.